3 Dingen die vaak fout gaan in de keuken

barretje in de keuken
Een barretje in de keuken de nieuwste trend!
21 augustus 2018
keuken--960x720
Welke keuken past bij jouw huisstijl
21 november 2018
de keuken

3 Dingen die vaak fout gaan in de keuken

De titel is wellicht een béétje dubbel want we gaan hier niet beschrijven hoe ingewikkelde gerechten nét niet dat worden wat het had moeten zijn. Ook beschrijven we niet hoe teleurstellend het is dat wanneer je de hele dag in de keuken staat en het eindresultaat dan zo tegen valt. Of dat je gasten helemaal niet zo enthousiast reageren op die ingewikkelde en prachtige gerechten waar jij zo hard op hebt staan zwoegen. Nee we gaan het hier hebben over keukens.. En de dingen die daar fout kunnen gaan wanneer je de keuken gaat uitzoeken, bestellen en plaatsen.

Fout 1: de keuken uitzoeken

De meest gemaakte fout is wanneer mensen denken ‘’even snel’’ een keuken uit te gaan zoeken. Een keuken is een belangrijk deel van je huis. Je brengt er, als het goed is, veel tijd door en het is een grote oppervlakte van je huis welke je gaat inrichten. Even snel een keuken kopen kan dan ook niet op gaan. Je mag hier de tijd voor nemen. Kijk wat er te koop is, vraag naar de mogelijkheden. Een showmodel is niet het enige wat er mogelijk is. Je kunt vaak uit diverse kleuren kiezen maar ook materialen. En daarnaast zijn er nog verschillende toevoegingen: veel spullen om op te bergen? Kies dan voor bijvoorbeeld een apothekerskast. Ben je echt helemaal gek van koken? Kies dan voor uitgebreide apparatuur. In ieder geval is het belangrijk dat je de tijd neemt om de keuken uit te kiezen. Het is iets waar je voor langere tijd tegen aan gaat kijken en gaat gebruiken. Neem daarom ook de tijd!

Fout 2: de keuken bestellen

Dit is eigenlijk een verlengstuk op fout nummer 1. Wanneer je haast hebt kies dan ervoor om iets kleins aan te schaffen zoals accessoires voor de keuken bijvoorbeeld maar niet de gehele keuken. Een keuken kopen moet een doordachte keuze en aanschaf zijn en geen overhaaste aankoop. Neem de tijd en ben je bewust van de beslissing die je neemt. Vaak is een keuken kopen een groter bedrag en dan is zeker van je zaak zijn belangrijk!

Fout 3: de keuken plaatsen

Vaak kun je kiezen wanneer je een nieuwe keuken koopt; laat je de keuken plaatsen of kies je ervoor om de keuken te laten plaatsen door een professioneel team? Wanneer je zelf echt handig bent en weet waar je het over hebt en wat er allemaal bij komt kijken dan is er niks mis mee om er voor te kiezen de keuken zelf te plaatsen. Echter als je het enkel doet om te besparen op kosten, denk er dan nog een keer over na. Het kan je wellicht in kosten schelen maar wanneer je nieuwe keuken niet op de juiste manier wordt geïnstalleerd waardoor je er niet vol gebruik van kunt maken dan is dit zonde van de bewuste keuze die je eerder hebt gemaakt! Zoals eerder beschreven is een keuken een grote aankoop en een groot gedeelte van je huis en dus is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt geplaatst.

Facebook