Welke keuken past bij jouw huisstijl

de keuken
3 Dingen die vaak fout gaan in de keuken
21 oktober 2018
keuken trends
Inspiratie voor je keuken; dé keukentrends in 2019
21 december 2018
keuken--960x720

Welke keuken past bij jouw huisstijl

Zoveel mogelijkheden!

Ga je verhuizen? En al helemaal een beeld van wat voor keuken je wil hebben in je nieuwe huis? Of zit er in je nieuwe huis al een keuken, en is deze misschien niet helemaal naar je smaak? Of behoor je onder de groep mensen die de hele inboedel om gaan gooien en daar ook een nieuwe keuken bij uitkiezen? Dat kan allemaal maar laten we dan eerst even de tijd nemen om te bedenken welke keuken bij welke stijl past. De voor en nadelen te bekijken en de vele keuzes te bespreken.

Diverse mogelijkheden

Eerder schreven we al over de vele keuzes die er zijn op keukenmogelijkheden. Maar nu gaan we kijken of die mogelijkheden ook passen bij de stijl die je in huis hanteert. Vaak is een keuken toch een groot onderdeel van de woning en niet iedereen heeft een keuken welke afgescheiden is van de woonkamer. Het mooiste is dan ook om de sfeer en de stijl welke in huis worden gehanteerd door te voeren in de keuken. Uiteraard niet in alles maar wel de basis. Voorbeeld hierin is wanneer je een landelijke woonkamer hebt en deze dus helemaal in deze stijl is door middel van je bank, het tv meubel, eettafel en accessoires je dan de keuken ook in deze stijl kan doortrekken. Uiteraard moet niks maar wanneer je een landelijke woonkamer hebt dan is een wit hoogglans keuken misschien niet de beste keuze.

Niet voor het zeggen

Soms heb je het gewoon niet voor het zeggen, kom je in een nieuw huis waar standaard de keuken wit hoogglans is. Maar je smaak qua interieur is iets heel anders. Landelijk of juist heel kleurrijk. Dan kun je door middel van accessoires je keuken oppimpen zodat het toch past binnen je stijl. Nu scheelt het ook wat voor vloer je hebt in je huis en wat je met de muren doet. Wanneer je hier nog vrij in bent qua keuzes dan kan je er heel goed voor zorgen dat je keuken toch binnen je eigen stijl past en het alsnog een mooi geheel wordt.

Keuzes, keuzes en nog meer keuzes

Het is nu eenmaal zo dat ook op keukengebied er heel veel keuzes zijn. Eerder schreven wij daar al over. Naast deze keuzes heb je nog de vele verschillende stijlen voor een interieur. En dan moet je er vervolgens ook nog een soort geheel van zien te maken waarbij jij je helemaal thuis voelt. Daarom is het altijd fijn dat wanneer je een keuken gaat uitkiezen je wat foto’s van de stijl meeneemt welke je in huis hebt of gaat creëren. Zo zorg je ervoor dat je niet in ene in een huishouden van Jan Steen terecht komt maar dat je rustig op je gemak kan kijken wat bij elkaar past. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd mogelijk om advies in te winnen van een professional. Deze weet wat de trends zijn maar kan daarnaast ook meedenken en adviseren met de vele beslissingen welke jij moet maken

Facebook