Inspiratie voor je keuken; dé keukentrends in 2019

keuken--960x720
Welke keuken past bij jouw huisstijl
21 november 2018
Keuken kapot
Help!! De keuken stort in
21 januari 2019
keuken trends

Dé keukentrends in 2019

Het einde van het jaar komt dichterbij! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en……. Nieuwe trends! Niet enkel en alleen op woon gebied of mode zijn er trends die ieder jaar veranderen maar ook de keukens gaan daar in mee! Ieder jaar is het weer opnieuw afwachten wat mensen hebben bedacht wat een nieuwe trend kan worden. Uiteraard is het stiekem altijd afwachten of het dan ook echt een trend wordt, echter ervaring leert dat de consument er wel naar kijkt.

Even een terugblik

Wanneer we het oude jaar bijna gaan afsluiten dan is het traditiegetrouw ook altijd even leuk om terug te kijken. In dit geval op de trends die we al voorbij hebben zien komen. De één succesvoller dan de andere. Zo zagen we de woonkeuken, een bar tafel in de keuken, het bekende kookeiland, de landelijke keuken en natuurlijk de hoogglans. Veel van deze keukens zijn nog steeds in trek echter wij weten bijna zeker dat er ook onder de trends van 2019 een paar echte parels zitten.

Keuken trends 2019: Goud

Ja, je leest het goed! Goud. Goud gaan we zien in 2019. Haal rustig adem, niet de hele keuken hoor! Een echte trend voor 2019 is een gouden wasbak en gouden kraan. De rest van de keuken mag strak blijven maar met deze eye catcher heeft de keuken ook niet heel veel meer nodig. Wel belangrijk is dat de keuken een strakke uitstraling houdt. Anders kan het rommelig tonen.

Keuken trends 2019: Marmer

Een gewaagde trend. Want als je aan marmer denkt, denk je aan wit. Maar deze trend gaat gepaard in de kleur zwart, grijs en groen. Dus een donkere look. Marmer heeft wel een prachtige luxe uitstraling waardoor dit echt een aanwinst is voor je keuken. Maar ook hier geldt wel voor: hou de rest strak! Doe je dit niet dan wordt het een klein beetje een vlag op een modderschuit.

Keuken trends 2019: Brede keukenlades

Geen bovenkastjes maar hele mooie grote en brede keukenlades. Het geeft de keuken een prachtige strakke en rustige uitstraling. In eerste instantie denk je misschien minder ruimte omdat je de bovenkastjes weghaalt maar door de brede laden heb je echt veel ruimte!

Keuken trends 2019: slimme keukenapparatuur

In 2019 worden we nog iets luier. Of we kiezen voor meer gemak. We zien een enorme stijging en groei in slimme keukenapparatuur. Nee, helaas moet je nog steeds wel zelf koken echter wanneer je weggaat van je werk, kun je al wel via een handige app de oven voorverwarmen. Of denk aan een hele slimme koelkast. Die bijhoudt wat op is en wat er dus gehaald moet worden. Uiteraard moet de keuken ook gewoon een functionele en gezellige plek blijven echter een beetje hulp kan nooit kwaad!

Nog veel meer trend

Er zijn uiteraard nog veel meer trends. Echter wij vinden het vooral belangrijk dat je kiest voor een keuken waar je blij van wordt. Die voldoet aan jouw eisen en daardoor gebruiksvriendelijk is. Een trend is leuk maar wanneer jij je daardoor niet meer thuis voelt in je eigen keuken..

Facebook