De keuken: de plek waar iedereen bij één komt

bonus
Money to blow!
27 februari 2019
Woonkeuken
Dé oplossing voor meer ruimte
25 april 2019
De keuken

Vroeger….. was alles beter?

Anno 2019 is het allemaal net wat anders dan vroeger.. Waar je voorheen nog wel eens een gezellige avond voor de buis doorbracht met zijn allen, lekker een hapje en een drankje erbij, of een avond in de keuken doorbracht met het hele gezin, is het nu toch echt wat anders. We hebben allemaal een druk schema, de kinderen zitten allemaal op minimaal één sport en dan heb je natuurlijk ook nog de afleiding van de mobiele apparatuur zoals de mobiel… nee, de gezellige familieavondjes zijn vaak ver te zoeken! Maar hoe breng je elkaar dan toch weer eens ouderwets gezellig bij elkaar?

De groeten uit het verleden

Je ziet het steeds vaker terugkomen: ouderwetse spelprogramma’s op tv of een leuke quiz die veel overlappingen heeft met vroeger. RTL 4 brengt zelfs wekelijks het programma de groeten uit 19xx. Een programma met een nostalgisch tintje: bekende Nederlanders trekken samen met hun gezin in een ouderwets huisje in het teken van het jaar waar zij deze uitzending voor staan. Zo zagen we al het jaar 1960 voorbij komen waarbij iedereen dan ook in de kleren uit die tijd te zien is, maar ook het eten van toen eet en bepaalde activiteiten doet die in dat jaar in waren. Maar niet alleen kleding en eten is in die tijd, het hele interieur is in dat specifieke jaar omgetoverd; van badkamer tot aan de keuken! Heel leuk om naar te kijken en wat vooral heel erg opvalt is dat iedereen aan het begin alle mobiele telefoons moet inleveren. Die waren er niet in die tijd en daarom ook niet toegestaan. En ondanks dat sommige mensen er soms in het begin een beetje moeite mee hebben, zeggen ze over het algemeen allemaal aan het einde dat het even enkel met familie en zonder alle hippe apparaten best heel fijn was! Vraag je je toch af waarom we dit met zijn allen niet iets vaker doen vind je niet?

Weer even samen in de keuken

Aangezien we niet allemaal aan zulke programma’s mee kunnen doen moeten we hier zelf iets op vinden. En waar kun je hier nou beter mee starten dan in de keuken? Dat is toch de plek waar iedereen eigenlijk altijd samen komt? Eten moeten we allemaal dus waarom niet er meteen iets gezelligs van maken. Nu kunnen wij ons voorstellen dat de kinderen er niet op zitten te wachten om iedere week elke avond de telefoon voor minimaal 2 uur te moeten inleveren dus waarom maak je er niet een wekelijks of maandelijks terugkerend iets van? Een lekkere gezellige maaltijd met daarna bijvoorbeeld een spelletjesavond of een filmavond. In een gezellige woonkeuken kun je met het hele gezin gezellig een avond doorbrengen. Maar heb je nu geen woonkeuken maar een strakke moderne keuken? Geen paniek, dan maak je iets lekkers klaar en duiken jullie daarna allemaal lekker op de bank voor een gezellige familiefilm! Gegarandeerd voor herhaling vatbaar!!

Facebook