De meest bijzondere keukens

samenwonen
Samenwonen en beide een andere smaak?
5 juni 2019
keuken opfrissen
Zo maak jij je keuken net weer even anders!
22 juli 2019
De meest bijzondere keukens

De meest bijzondere keukens

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Of wil je je huidige woning eens van een geheel nieuwe inrichting en uitstraling voorzien? Dit zijn twee van de vele mogelijke redenen waarom je op zoek kunt zijn naar een nieuwe keuken. Wat jouw reden ook is, dit is voor jou het moment om je eigen draai aan je keuken te geven en deze zo veel mogelijk te personaliseren. Heb je altijd al een echt bijzondere keuken gewenst? Dan is dit je kans! Hieronder geven wij je alvast vier tips die je zullen helpen tot een van de meest bijzondere keukens te komen.

1. Creëer extra sfeer met een keukeneiland

Om nu te zeggen dat een keuken die langs muren of een keukenraam is gebouwd standaard is, dat gaat iets te ver. Mede afhankelijk van de vorm van een keukenruimte kan er dan nog steeds genoeg gevarieerd worden. Maar als je denkt aan een keuken die echt bijzonder en uniek is, dan is het logisch dat je toch in eerste instantie denkt aan een keuken met een zogeheten keukeneiland. Combineer je dit ook gelijk met een zitgelegenheid die doet denken aan een bar? Dan heb je daadwerkelijk een keuken die bestaat uit meerdere specifieke aspecten waarmee je, wederom afhankelijk van de vorm van de ruimte waarin de keuken is gevestigd, naar hartenlust kunt puzzelen. Als je ons als keukenexpert inschakelt, dan puzzelen we graag met je mee!

2. Verras met een bijzonder keukenfront

Wie denkt dat een keuken alleen bijzonder kan zijn om zijn indeling, die heeft het mis. De keuze voor het keukenfront, oftewel de buitenkant van de keukenlades en -kastjes, is ook van cruciaal belang. Het keukenfront is doorgaans het eerste dat men ziet bij het betreden van een keuken. Het is dus heel relevant om voor een goed ogend front te kiezen. Ben je hiervoor op zoek naar een speciale uitvoering voor in jouw keuken? Dan is een markant keukenfront in Atlantic Oak misschien wel echt iets voor jou. Dit past ook uitstekend bij bijvoorbeeld een houten vloer of een pvc-vloer. Wie weet creëer jij dus wel met Atlantic Oak jouw unieke keuken!

3. Ga voor een glansrijk design

Tenslotte is ontegenzeggelijk het design van een keuken een bepalende factor waarmee je ‘gewone’ keukens kunt omtoveren tot bijzondere keukens. Een manier om jouw keuken van een excentriek karakter te voorzien is om een extra glimmende en glanzende keuken te nemen. Hoogglans is wat dat betreft een steeds bekender wordend fenomeen. Onder de hoogglans vallen diverse subvarianten. Wat te denken van bijvoorbeeld de Fresh hoogglans of de Senza hoogglans? Allemaal goede opties om van jouw keuken een stralend middelpunt van je woning te maken!

4. Maak het af met subtiele details

Met de drie bovenstaande tips ben je al een heel eind op weg. De structuur van jouw toekomstige keuken staat daarmee wel vast. Vervolgens is het nog zaak de details in te vullen. Deze details maken dat je keuken nog meer echt van jou is – en daarmee bijzonder. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over de verlichting? Inbouwspotjes zijn natuurlijk altijd fraai, maar ook met hanglampen of losse, staande lampen kun je vele kanten op. En wat te denken van keukenkastjes die (deels) doorzichtig zijn, een ingebouwd koffiezetapparaat of wissel iets meer af qua kleurstellingen. Kortom, de mogelijkheden zijn hier eindeloos. Wij wensen je veel succes en plezier bij het samenstellen van jouw bijzondere keuken!

Facebook