Zo maak jij je keuken net weer even anders!

De meest bijzondere keukens
De meest bijzondere keukens
21 juni 2019
hoogglans keukens
5 tips om hoogglans keukens te laten stralen
21 augustus 2019
keuken opfrissen

Keuken opfrissen door eenvoudige en betaalbare ingrepen

Een keuken bestaat normaal gesproken uit keukenkastjes, een werkblad, een spoelbak en apparatuur zoals een oven, een magnetron, een koelkast en/of een vaatwasser. Hiermee is natuurlijk niets mis. Maar het kan uiteraard geen kwaad om je keuken toch wat meer te laten opvallen. Je keuken opfrissen, zonder dat je diep in de buidel moet tasten voor een geheel nieuwe keuken. Hieronder lees je vijf tips hoe jij je keuken met bescheiden ingrepen net even anders kunt maken.

1. Nieuwe handgrepen

Dit is misschien wel de gemakkelijkste en goedkoopste aanbeveling in dit artikel. Met nieuwe handgrepen aan de keukenkastjes kun je de uitstraling van je keuken heel eenvoudig een andere wending geven. Kies dan wel voor een nieuwe kleur of materiaalsoort. Zo geef je je voornemen daadwerkelijk gestalte.

2. Verfris de keukenkastjes

Nu we toch bezig zijn met de keukenkastjes: je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze simpelweg van een frisse verflaag te voorzien. Bij voorkeur natuurlijk in een iets andere kleur dan nu zichtbaar is. Ook dit is een snelle en financieel voordelige manier om je keuken te veranderen. Deze actie zal zelfs een grote invloed op de hele ambiance in je keuken hebben.

3. Muur- en vloerbekleding

Een aspect van de keuken waar veel mensen niet dagelijks bij stilstaan bestaat uit de vloeren en de muren. Vaak is er in keukens sprake van betegeling. Houd je hier het liefst aan vast? Dan kun je misschien eens overwegen qua kleur en motief te veranderen. Dit is nog steeds een relatief kleine ingreep, maar wel een die je keukenruimte een heel andere uitstraling geeft. Natuurlijk valt dit ook te realiseren door aan de keukenmuren nieuw behang te gebruiken. Vooral als je hier op subtiele wijze contrasterende kleuren gebruikt zal het zijn uitwerking niet missen!

4. Mix verschillende materialen

Veel keukens zijn redelijk uniform als het gaat om de materiaalkeuze. Maar wat als je nu eens besluit om qua materialen wat te gaan mixen? Een afwisseling van materiaalsoorten als hout, beton, tegels, staal en verschillende soorten natuursteen kan verrassende effecten opleveren. Afhankelijk van de materialen van je huidige keuken hoeven daar misschien niet eens zo veel aanpassingen voor gedaan te worden. Probeer desnoods met behulp van een 3D-ontwerp te visualiseren tot welk resultaat dit gaat leiden.

5. Vernieuw de details

De laatste tip om je keuken net even iets anders te maken is om het verschil te maken met een aantal subtiele details. Met niet al te kostbare accessoires zoals nieuwe schorten, handdoeken en theedoeken, zout- en pepervaten, planten, snijplanken kun je al snel het aanzien van deze ruimte veranderen. Vooral als je deze producten in nieuwe en opvallende kleuren weet te vinden natuurlijk!

Advies gewenst? Bel Keukenvoordeelshop!

Wil jij ook je keuken opfrissen? En wil je een of meerdere van bovenstaande tips in de praktijk brengen en wens je hier graag nog advies over te ontvangen? Dan is het goed om te weten dat je altijd contact kunt opnemen met Keukenvoordeelshop. Onze medewerkers staan je graag te woord om te assisteren bij het maken van de juiste keuzes.

Facebook