Keuken opknappen voor compleet nieuwe uitstraling? Het kan!

droomkeuken
Zo ziet jouw droomkeuken er echt uit!
21 november 2019
hebbedingetjes voor de keuken
Dit zijn de mooiste hebbedingetjes voor de keuken!
21 januari 2020
keuken opknappen

Wil jij je keuken opknappen? 4 tips voor een compleet nieuwe uitstraling!

Vind jij dat jouw keuken zo onderhand wel een opknapbeurt kan gebruiken? Dan is het goed om te weten, dat als je je keuken een nieuwe uitstraling wil geven je echt niet een geheel nieuwe keuken hoeft te laten installeren. Sterker nog, met een paar vrij simpele ingeving kun je uitstekend je bestaande keuken opknappen. Hoe dan? De beste tips lees je hieronder.

Wandtegels vervangen

Een van de effectiefste manieren om een keuken een nieuwe uitstraling te geven is het vervangen van de wandtegels. Ga eens voor een andere kleur of een speels tegelmozaïek, dat zorgt al snel voor een frisse look. Andere oplossingen bestaan natuurlijk ook. Je kunt bijvoorbeeld ook een plaat van glas of rvs tegen de wand plaatsen. Of wat te denken van een spiegelwand tegen de keukenmuur? Allemaal oplossingen die snel en gemakkelijk te realiseren zijn!

Keukenkastjes verversen

Ook de keukenkastjes hebben een grote invloed op het uiterlijk en dus de uitstraling van je keuken. En keukenkastjes slijten nu eenmaal in de loop der jaren. De oorspronkelijke kleur kan iets vervagen en de deuren sluiten soms ook niet meer zo netjes. Door de fronten te vervangen krijgt een keuken dan ook gelijk een totaal nieuw charisma. Je huidige fronten van een fris kleurtje voorzien helpt natuurlijk ook.

Nieuwe handgrepen

Een onderschat element aan keukens wordt gevormd door de handgrepen waarmee je de keukenkastjes opent. Handgrepen hebben een grotere invloed op de look van een keuken dan veel mensen denken. Wie zijn of haar keuken wil opfrissen zonder al te grote ingrepen, doet er dus goed aan simpelweg de nieuwe handgrepen aan te brengen. Natuurlijk in een nieuwe stijl en een kleur die perfect matcht bij het al aanwezige interieur!

Nieuwe apparatuur

Je keuken opknappen kan natuurlijk ook door keukenapparatuur te vernieuwen. Vervang bijvoorbeeld (natuurlijk vooral als oude apparatuur niet goed meer functioneert) eens je koelkast of oven. Of stap over van koken op gas naar een elektrische kookplaat of overweeg eens een design afzuigkap. Ook met een dergelijke ingreep verandert de uitstraling van je keuken aanzienlijk.

Ga je je keuken opknappen? Doe eerst inspiratie op

Of je een grootschalige renovatie of een bescheiden opfrisbeurt van je keuken van plan bent, een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Zo is het belangrijk je vooraf goed te bedenken welke kleuren nieuwe elementen aan je keuken moeten hebben. Het moet namelijk uiteraard wel goed passen bij je keuken als geheel. Voor het opdoen van inspiratie kun je natuurlijk gerust eens langskomen bij de Keukenvoordeelshop. Kun je gelijk al je vragen stellen aan ons deskundige personeel!

Facebook