Dit zijn de mooiste hebbedingetjes voor de keuken!

keuken opknappen
Keuken opknappen voor compleet nieuwe uitstraling? Het kan!
21 december 2019
allermooiste keukens ooit
Dit zijn de allermooiste keukens ooit!
21 februari 2020
hebbedingetjes voor de keuken

De leukste hebbedingetjes voor de keuken? Dit zijn onze tips!

Is jouw keuken in grote lijnen helemaal naar jouw wensen ingericht? Maar ben je nog op zoek naar leuke of handige hebbedingetjes voor de keuken die je keuken die het nog wat gezelliger of efficiënter maken? Hieronder beschrijven wij een aantal verrassende hebbedingetjes voor de keuken.

Vijzel van graniet

Sauzen en pasta’s voor bijvoorbeeld Italiaanse en Aziatische gerechten eten we steeds vaker uit potjes en zakjes. Veel mensen weten niet hoe gemakkelijk het eigenlijk is om deze zelf te bereiden. Uiteraard is dat ook een stuk gezonder! Met een granieten vijzel is het zelf maken van sausjes een fluitje van een cent. Bovendien is zo’n gepolijste vijzel een van de mooiste hebbedingetjes voor de keuken!

Buigbare snijplank

Je herkent dit vast wel: je bent eindelijk klaar met het snijden van je groenten, aardappelen of vlees(vervanger), dus is het tijd om de gesneden ingrediënten in de pan te schuiven. Maar zie dit maar eens te doen zonder ook maar iets te morsen! Gelukkig zijn er tegenwoordig buigbare snijplanken op de markt. Hierbij knijp je gewoon de handgreep samen, zodat de plank een soort koker of trechter vormt. Hiermee behoort knoeien zeker tot het verleden!

Spaghettimeter

Het inschatten van de juiste hoeveelheden voedsel is niet altijd gemakkelijk. Voor het koken van spaghetti geldt dat ook zeker. Een van de allerleukste hebbedingetjes voor de keuken biedt hierbij soelaas. Dit is namelijk een heuse spaghettimeter. Het gewenste portie is hiermee op eenvoudige en speelse wijze af te meten. Tegelijk verspil je hiermee minder voedsel!

Snijplank en vergiet ineen

Nog zo’n handige tip voor mensen die vaak pasta koken. Velen leggen simpelweg een vergiet in de spoelbak en laten het geheel daar uitlekken. Erg hygiënisch is dit helaas niet. Gelukkig is dit heel simpel op te lossen. Er bestaan namelijk snijplanken waarin ook een vergiet is verwerkt. Behalve uiterst praktisch is dit ook een van die typische hebbedingetjes voor de keuken waarmee je op een positieve manier de aandacht trekt!

Snijmachine met verschillende vormpjes

Aardappelen, groenten en vlees snijden. Veel mensen vinden dit een naar en vermoeiend klusje. Waarom zou je dan niet een professionele keukensnijder in huis halen? Deze zijn te koop bij alle bekende huishoudwinkels en hebben meestal diverse functies en verschillende vormpjes. Daarmee kun je praktisch alles – van de grootste aardappelen tot de kleinste knoflookteentjes – snijden in blokjes van gewenste grootte.

Oliespray

Nog zo’n onderschat en onderbelicht hebbedingetje. Deze is vooral heel handig voor mensen die graag salade eten en daar nog een scheutje olijfolie overheen gooien. Niet zelden sijpelt de olie dan simpelweg tot onder aan de saladekom, zodat de olie uiterst scheef verdeeld is over de salade. Gebruik daarom een spray. Zo verspreid je de olijfolie keurig over je salade, gebruik je in z’n totaliteit minder olie én breid je je collectie leuke hebbedingetjes voor de keuken ook nog eens uit.

Servies, mokken en kopjes met opdrukken

Deze laatste suggestie is misschien niet de meest verrassende, maar daarom niet minder aanbevelenswaardig. Om wat extra sfeer en vrolijkheid toe te voegen aan je keuken is het namelijk altijd leuk om wat kopjes en mokken te hebben met opdrukken. Bijvoorbeeld kleurrijke mozaïekjes, grappige afbeeldingen of een snedig tekstje. Zo maak je van je keuken, toch een van de belangrijkste ruimtes van je woning, een altijd gezellige plek!

Facebook