Inspiratie voor de keuken? 10 aparte keukens!

allermooiste keukens ooit
Dit zijn de allermooiste keukens ooit!
21 februari 2020
Keuken spic en span
Met deze 6 tips krijg je je keuken spic en span!
21 april 2020
Inspiratie voor de keuken

Inspiratie voor de keuken

Zoek je een nieuw en gaaf idee om een keuken op te knappen of ben op de keuken die je hebt eigenlijk wel uitgekeken? Dan begint je brainstorm natuurlijk op internet. Wij hebben de tien meest aparte keukens van de wereld op een rijtje gezet om je inspiratie voor de keuken te voeden!

Laten we thee drinken in…

In Groot-Britannië weten ze alles over stijl en klasse. Waar wordt het meer Brits dan in een cottage met een mooie boerderijkeuken. Dat je gezelligheid, stijl en toch ook luxe kunt combineren, daar weten ze in Sunningdale alles van!

inspiratie voor de keuken

Samen met je Tarzan

Verdwalen in een jungle keuken. Klinkt als een top idee, niet waar? Misschien niet echt want een keuken wil je natuurlijk graag zo praktisch en stijlvol mogelijk hebben. Het meest woeste idee van een jungle keuken moet je loslaten: ze kunnen zeer stijlvol zijn!

inspiratie voor de keuken

Als je van een borrel houdt

Liefhebbers onder ons die houden van robuust, maar toch een warme uitstraling, doen hiermee een fijne inspiratie voor de keuken op. Deze keuken bestaat hoofdzakelijk uit wijnvaten. Het hout vraagt wel wat onderhoud, maar je kunt er vanuit gaan dat bijna niemand zo’n keuken heeft!

inspiratie voor de keuken

Laten we ondergronds gaan!

Of je er nou van houdt of niet, dit is een van de meest aparte keukens die we konden vinden. Het plafond heeft met zijn bogen van baksteen een klassieke, ondergrondse look alsof er kaas wordt gerijpt of port bewaard wordt. De afwerking moet wel je smaak zijn, maar los daarvan is het geraffineerd ontworpen.

inspiratie voor de keuken

Back to basic: de betonlook

Als het wat minder warm mag én omdat je eigenlijk niet zoveel zin hebt in al dat onderhoud. Dán is deze bijzondere betonkeuken echt iets voor jou. Of een inspiratie voor de keuken natuurlijk. Alles is tot in de robuuste basis gelaten. Dat wil zeggen, een stijlvolle versie van een oerkeuken!

inspiratie voor de keuken

Ga voor contrast!

Het donkere parket op de vloer kleurt in deze keuken perfect met het witte marmer dat de hele keuken behelst. Veel mensen nemen liever geen donkere vloer omdat dat het huis zo donker kan maken. Zeker als je al niet veel ramen hebt. Maar door het marmer, dat fijne licht grijze lijnen in zijn oppervlak heeft, levert dit een contrast van jewelste!

inspiratie voor de keuken

Blijf bij het natuursteen

Als je de vorige aparte keuken een gaaf idee vond, dan is een keuken volledig van graniet een stap verder die niet veel mensen durven te zetten. De vloer heeft een gelijke kleur tezamen met de achterwand. Gedurfd, maar als je er een langere tijd naar kijkt niet alleen apart maar ook heel gaaf.

inspiratie voor de keuken

Hout, hout en nog eens hout!

Gek op de geur van het bos? Haal die de keuken in met deze inspiratiebron. Je hoeft niet perse zo landelijk te wonen als in het voorbeeld. Je kan natuurlijk ook je keuken zo ontwerpen dat je lekker veel hout nodig hebt. Zware balken en planken die variëren tussen lichte en donkere kleuren. Zoek de balans en natuurlijk ook de motivatie om alles te onderhouden.

inspiratie voor de keuken

Varen op groot en overzichtelijk

Het huis waar deze enorme keuken staat, is ontworpen in een stijl die bestaat uit bogen, afgewisseld met kaarsrechte lijnen. Je kunt al een groot gedeelte van deze keuken ontwerpen door vooral ruimte en overzicht in je achterhoofd te houden. Het materiaal voor deze keuken: roestvrij staal. Heb je die ruimte niet, dan kun je beter een andere inspiratiebron gebruiken.

inspiratie voor de keuken

Surfen op kleur en lichte tinten

Als kers op de taart: houd je helemaal niet van strak, modern, donkere kleuren of een enorme keuken? Ga dan voor een maritieme keuken. Keukens met een strand of kustthema staan bol van kleur en losse, onsamenhangende vormen. Zeker een goede inspiratiebron als je zelf een beetje een losbol bent!

inspiratie voor de keuken
Facebook