Met deze 6 tips krijg je je keuken spic en span!

Inspiratie voor de keuken
Inspiratie voor de keuken? 10 aparte keukens!
23 maart 2020
Musthaves voor de keuken
Musthaves voor de keuken, dit zijn ze!
20 mei 2020
Keuken spic en span

Zo houdt je de keuken schoon

Je geniet nog meer van het huis waar je dagelijks leeft, wanneer het opgeruimd is. Nou is dat voor sommigen makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want niet voor iedereen is opruimen en je keuken spic en span krijgen weggelegd. Maar zeker als je een mooie keuken hebt die gezien mag worden is het resultaat verslavend. Dus wij geven je 6 tips hoe jij je keuken weer smetteloos krijgt!

Wat ga je vandaag koken?

Niet alleen je opruimdiscipline, maar ook het gerecht dat je maakt bepaalt hoe vies je keuken wordt. Laten we maar zo zeggen dat als je een soepje maakt, je keuken over het algemeen netter blijft dan als je pannenkoeken bakt. Niet dat je nooit meer pannenkoeken hoeft te bakken, maar hou er rekening mee dat als je een gerecht maakt met veel ingrediënten je later veel op te ruimen hebt!

Keukenontvetter

In veel supermarkten hebben ze keukenontvetter om je keuken spic en span te houden. Dat is een briljant product dat de vetmoleculen uiteen drijft, zodat je makkelijker schoon kan maken. Zo krijg je vooral bij een keuken met een granieten aanrechtblad de glim er weer mooi in!

Wegwerp doekjes

Wegwerp doekjes hebben de reputatie nou niet erg mileuvriendelijk te zijn, maar tegenwoordig worden ze gemaakt van een makkelijk recyclebare fyber stof. En die stof neemt vuil heel makkelijk en snel op. Wat vooral fijn aan die doekjes is, is dat ze in tegenstelling tot katoenen doekjes erg hygiënisch zijn. Bedenk maar zo: er zitten in een gebruikte vaatdoek of afneemdoek duizenden bacteriën die je alleen met heel heet wassen eruit doodt. Maar zeg nou zelf, wanneer was jij met 90 graden?

Je routine aanpassen

Zorg voor die brandschone droomkeuken door je ritme en gewoontes aan te passen. Dat is in het begin erg lastig maar naarmate de tijd vordert is dat steeds makkelijker. Als je gegeten hebt, neem het aanrecht even af. Als je gaat koken en je snijdt veel groenten, gooi de rest wat overblijft nadat je het in de pan hebt gedaan meteen weg.

Een keukenmachine

Wat enorm helpt bij het snijden van je groenten of het mixen van beslag, is een keukenmachine. De meeste rommel maak je tijdens het koken, niet met eten van het resultaat. Het scheelt enorm als je de keukenmachine alles laat doen, want dan heb je minder vuile messen en snijplanken.

Indeling

Kijk eens naar de indeling van je keuken. Aan de hand van je smaak kun je een hoop overzicht creëren. Houd je van strak en modern? Zet alles iets verder uit elkaar. Bij een wat warmere keuken is het juist leuk wat hebbedingetjes op te hangen zodat je alles zo gevonden hebt en ook nog eens een enorm gezellige keuken hebt!

Facebook